REFURBISHMENT & EXTENSION

Project Violet

Refurbishment

TYPE

Refurbishment

SECTOR

Residential

LOCATION

Kensington

VALUE

Confidential

CLIENT

Private

  • TYPE : Refurbishment
  • SECTOR : Residential
  • LOCATION : Kensington
  • VALUE : Confidential
  • CLIENT : Private

Paramount were engaged to transform a London townhouse into a luxury family home. The team worked closely with the interior designer,  architect and structural engineer to produce a home that would stand the test of time both structurally and visually.

The works consisted of the amalgamation and conversion of a townhouse and basement apartment into one single dwelling. The entire property was stripped back to bare brick with all M&E services removed ready for new installations.

cutting edge design.

 

Lower Ground Floor

Formerly the lower ground floor apartment, once adjoined of the main house, the lower ground floor was extended and all internal walls removed. This large open space now boasts a bespoke kitchen, TV room, mud room and plant room. The works to this level included extensive structural works and new drainage design.

Ground Floor

As with the lower ground floor all the internal walls were demolished and new structural steels installed to allow a large open space. This level is split into three areas

The entrance hall, which has been transformed with distinctive hanging lighted that accentuate the new curved ceiling and new joinery that lines the room.

The living room, that has a new wood burner installed, french doors with Juliet balcony, natural wood flooring and metal framed internal windows under the stairs

The ground floor office boast refurbished timber shutters, natural wood flooring, bespoke joinery and antique light fittings

 

 

First Floor

This level is largely taken up with the master bedroom which includes hidden his and hers walk-in dressing rooms and a master ensuite bathroom. The ensuite includes a freestanding roll top bath, his and hers sinks with brass fittings framed by a stone worktop, WC and a shower with hidden linear drainage channel. This level also incorporates a small office space

Second Floor

This level incorporates three children’s bedrooms and a family bathroom. Each bedroom has been a distinct character, although they have all been decorated using clay and water based paints