New Extension

Clapham Manor Children’s Centre

Extension and complete refurbishment to an unused classroom

TYPE

Extension

SECTOR

Education

LOCATION

Clapham

VALUE

£280,000

  • TYPE : Extension
  • SECTOR : Education
  • LOCATION : Clapham
  • VALUE : £280,000
  • CLIENT :

Extension Works

Following extensive water damage to one of the existing classrooms the client engaged Paramount to bring the classroom back into use.

The works consisted of an extension to double the footprint of the existing building, using a steel frame structure with a block and brick skin. upgrade of  the existing thermal element, new M&E services, redecoration, installation of new windows and the construction of new a new timber deck and levelling of the gardens.

The works were carried out in a live environment with no direct road access, so logistical management was key to the success of the project. The team liaised with the client on a daily basis, working collaboratively to ensure minimal disruption to the children’s centre during operating hours.

Small Works

Whilst on site undertaking the main works Paramount were engaged to undertake a number of small works projects to help reinvigorate the existing building. This included

  • Reflooring
  • Plumbing repairs and adaptations
  • Replastering works
  • Joinery installations
  • Redecoration